Vegansk matkasse

I en vegansk matkasse finns varken kött, fisk, fågel, mejeriprodukter eller ägg. Alltså ingenting som kommer från djurriket. En vegetarisk matkasse består också av matvaror från växtriket men kan även innehålla mejeriprodukter och ägg. Den vegetariska matkassen skulle också kunna kallas lakto-ovo-vegetarisk matkasse, alltså mjölk och ägg vegetarisk.

Fler och fler väljer idag att utesluta animaliska produkter, eller övergå till en mer växtbaserad kost. De veganska eller vegetariska recepten har nått ut på bred front och blivit lättillgängliga och lättlagade. Med hjälp av en vegansk matkasse blir det ännu enklare att laga vegansk mat, och slipper samtidigt lägga tid på att leta recept, gå i affärer och leta råvaror. En vegansk matkasse är välkomponerad med smakrika och goda växtbaserade råvaror. Fulla med näringsämnen, och allt du behöver få i dig.

Mathem välj din egen veckomeny
Personer
2-100 personer
Middagar
Du bestämmer
Pris från 199kr
FRAKT Gratis från 700kr
Leveransdagar: M T O T F L S
Linas Vegan
Personer
2-4 personer
Middagar
3-5 middagar
Pris från 659kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S

Fördelar med en vegansk matkasse

Det finns många fördelar med vegansk matkasse, förutom att den innehåller väldigt god mat med härliga gröna recept på hälsosamma måltider som är fullspäckade med vitaminer.

Många gillar också att det jämförelsevis är billigare att äta grönsaker än kött. Istället för att lägga pengarna på kött kan du med vegansk matkasse få extra hög kvalitet med ekologiska råvaror. Din veganska matkasse blir ett förstklassigt, ekonomiskt, klimatsmart och hälsosamt val av matkasse.

Forskare menar att vi behöver ändra våra matvanor om vi ska minska växthusgaserna, och minska vår konsumtion av kött. Det mest klimatsmarta är enligt aktuell forskning att äta mer från växtriket och mindre kött.

Leverantörer av vegansk matkasse har ofta stort fokus på att minska miljöpåverkan i produktionen och samplanerar transport och utkörning av varorna ut till kunden.

Medvetenheten om hur våra matvanor påverkar klimatet ökar och många vill välja mat med omsorg, både för miljöns och hälsans skull.

Förutom att vegansk matkasse har ett klimatsmart val av råvaror, blir den ännu smartare då allt som behövs till matlagningen finns med i matkassen. Och är så smart planerad att råvarorna räcker precis till måltidernas portioner. Inget matsvinn som går i soporna.

Om du har lagat fler portioner än som går åt, har du en färdiglagad matlåda till dagen efter. Fixat och färdigt.

Även barn kan med fördel äta veganska matkassar, men det är viktigt att täcka näringsinnehållet eftersom barn har stort näringsbehov. Om kosten är välplanerad och väl sammansatt kan även de yngre barnen äta vegetariskt.

Vegansk matkasse kan också vara ett ypperligt sätt att introducera nya grönsaker och vegetabilier i kosten för barn som är lite tveksamma till grönsaker. Vegansk matkasse kan bli ett roligt och spännande inslag i hushållets matkultur.

Det finns flera växtbaserad alternativ till kött och mejeriprodukter som ger tillräckligt med energi och näring för att du ska känna dig mätt. Vegansk matkasse behöver också innehålla energitäta råvaror och proteiner för att ge en fullvärdig kost. Det finns gott om goda vegetabiliska oljor och proteinrika råvaror som ger mättnad och näring i vegansk matkasse.

Utbudet av veganska och vegetariska produketer har utvecklats och expanderat, och det har blivit lättare att få tag på råvaror som tillfredsställer näringsbehovet och samtidigt är goda och moderna. Med vegetarisk eller vegansk matkasse får du färdigplanerade fulländade måltider utan att det blir krångligt med maten.

Mineraler som tex järn, är viktigt att få med i veganska matkassar. Det finns flera växtbaserade källor till järn, som tex olika nötter och fröer, som kan ingå vegansk matkasse för att täcka näringsbehovet. Något som är bra att tänka på är att näringsupptaget kan höjas om man i samband med måltiden äter C-vitaminrik grönsak eller frukt.

Jämför veganska och vegetariska matkassar

För dig som vill äta mer grönt finns det gott om valmöjligheter med vegetariska och veganska matkassar. Den vegetariska matkassen, som också kan kallas lakto-ovo-vegetarisk matkasse, innehåller både mejeriprodukter och ägg. Vill du utesluta mejeri och ägg väljer du en helt vegansk matkasse. Ofta är det också möjligt att byta ut råvaror och recept och välja något annat alternativ.

Med de vegetariska eller veganska matkassarna följer också härliga gröna recept med mycket smak, variation och smakkombinationer. Veganska recept behöver inte alls vara tråkiga eller bara bestå av salladsblad. Det finns många veganska råvaror som kan ersätta de traditionella animaliska produkterna i matlagningen, och med hjälp av proffsen på veganska matkassar får du lätta välkomponerade recept på välsmakande måltider.

Vill du ha en vegansk matkasse en vecka i månaden?

Den veganska matkassen behöver inte betyda att du ska bli vegan till punkt och pricka. Välj själv hur ofta du vill ha vegansk matkasse och kombinera gärna med andra matkassar. Det finns många smarta varianter av matkassar och inget behöver utesluta något annat. Kombinera gärna tex en klassisk eller lättlagad matkasse med att beställa hem vegetarisk eller vegansk matkasse, kanske en gång i månaden eller var tredje vecka. På så sätt får du hem mer grönsaker och vegetabilier och stor variation i matutbudet. Periodisk beställning på vegansk matkasse ger dig möjlighet att utöka den gröna kosten utan att behöva sakna andra matvaror.

Den veganska matkassen är en fröjd för ögat med goda och smakrika råvaror och full med vitaminer som är bra för din hälsa och hudvård. Välj hur ofta du vill ha din veganska matkasse och hur många måltider i veckan du vill äta extra mycket grönt. Om du inte äter strikt veganskt kan ditt hushåll kombineras med andra typer av matkassar och få ännu större variation. Låt din inspireras av de gröna vegetariska eller veganska recepten som tar din vardagsmat till en högre nivå.

Innehållsförteckning
crossmenu