Glutenfri matkasse

Glutenintolerans, eller celiaki som det också kallas, är en autoimmun sjukdom där kroppen reagerar på glutenproteinet i vete, råg eller korn. Immunförsvaret framkallar en inflammation i tunntarmens slemhinna som leder till att tarmluddet förstörs och minskar, vilken kan leda till besvär från mag och tarmkanalen, trötthet, viktnedgång, ledvärk mm. När tarmluddet är skadat kan även laktosintolerans uppkomma. Besvären kan debutera när som helst under livet, men läker ut om man utesluter gluten i maten. Tarmluddet återhämtar sig och återfår sin förmåga att ta upp näring.

Man kan också ha spannmålsallergi, och kan då bli sjuk även av glutenfria spannmål med symtom som ex eksem, magsmärta, diarre´, förstoppning och snuva. För att få korrekt diagnos kontakta sjukvård.

Du behöver inte vara glutenintolerant för att uppskatta glutenfria matkassar, eftersom de innehåller välkomponerade och fina råvaror med tillhörande glutenfria recept som passar alla.

Många livsmedel innehåller spår av gluten även om livsmedlet i sig inte innehåller gluten. Det kan uppkomma under produktionen där andra livsmedel med gluten produceras samtidigt. För att helt utesluta gluten behöver man läsa innehållsförteckningen noga på varan. Om du väljer en glutenfri matkasse är den kontrollen redan gjord.

Mathem välj din egen veckomeny
Personer
2-100 personer
Middagar
Du bestämmer
Pris från 199kr
FRAKT Gratis från 700kr
Leveransdagar: M T O T F L S
Linas Glutenfri
Personer
2-4 personer
Middagar
3-5 middagar
Pris från 659kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S

Glutenfria recept som du kan göra med en glutenfri matkasse

Att laga glutenfritt behöver inet vara en utmaning även om recepten behöver anpassas. Råvaror beter sig lite olika vid matlagning och har olika egenskaper, men med glutenfria recept får du hjälp med lämpliga ersättningsvaror. Vete, råg och kornmjöl ersätts med andra typer av mjöl som ex majs, mandel eller potatismjöl. Med hjälp av glutenfria recept behöver du inte själv experimentera fram nya lösningar som fungerar. Din glutenfria matlagning blir enklare med glutenfria matkassar. Både den glutenfri matkassen och de glutenfria recept som följer med är professionellt komponerade med näringsriktig sammansättning.

Utbudet av glutenfria matkassar är stort

Flera matkasseleverantörer erbjuder glutenfria matkassar där du kan välja mellan helt glutenfri matkasse eller matkasse där du själv kan välja bort råvaror som innehåller gluten. Glutenfria alternativ finns för att passa de flesta olika kundbehov.

Exempel på glutenfria alternativ: ”Linas matkasse” glutenfri barnkasse som passar hela familjen, med barnvänliga recept som också är glutenfria.

Vill du välja en vegetarisk matkasse kan det passa med ”Årstidernas” glutenfria vegankasse. Den kassen är helt utan gluten och sammansatt av 100% ekologiska råvaror med säsongsbetonade grönsaker och utvalda glutenfria torrvaror. De rekommenderar för säkerhets skull att du dubbelkollar innehållsförteckning på torrvaror om du är glutenintolerant.

”Mat och ro” har en familjekasse som kan beställas glutenfri. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ha en familjekasse.

Vad kan man förvänta sig av en glutenfri matkasse

Beställer du en helt glutenfri matkasse består den av helt glutenfria råvaror. Rätterna är näringsrikt komponerade för att tillagas med hjälp av glutenfria recept. De glutenfria matkassarna passar inte bara om du är glutenintolerant eller har matallergi, utan kan med fördel tillagas för alla i hushållet. Många väljer glutenfri mat av andra skäl än glutenintolerans eller matallergi, och upplever att de mår bättre av glutenfri kost.

Med glutenfri matkasse blir din vardag enklare och du slipper leta glutenfria matvaror i butikerna. Det spar både tid och energi att få hem en färdigplanerad matkasse med glutenfria recept som redan är testade och anpassade till glutenfri middag av god kvalitet. Vardagslivet kan bli lite lättare med en glutenfri matkasse. Levererad hem till dörren. Inget spring i affärer. Färdiga glutenfria recept.

Innehållsförteckning
crossmenu