LCHF matkasse

En LCHF matkasse består av råvaror med lågt kolhydratinnehåll och en kombination av naturliga källor till protein och fett. Det går att byta ut råvaror eller öka kolhydratinnehållet om det önskas. Om pasta inkluderas i LCHF matkasse är det LCHF pasta med lågt kolhydratinnehåll. Med LCHF matkasse får du en mättande och god kost, där kolhydraterna har bytts ut mot kött, fisk, kyckling, mejerivaror och fräscha grönsaker. Det finns också många goda och mättande nötter som kan fungera som nyttigt mellanmål, som smakhöjare eller som tillbehör till maten. Många grönsaker som är bra LCHF råvaror är fulla av mineraler, vitaminer och nyttiga fetter. Det roliga med LCHF är att det kan vara tillåtet med livsmedel som annars inte rekommenderas vid viktminskningsdiet. Så fritt fram för feta såser, fet fisk, bacon och avocado i LCHF matkasse.

Mathem välj din egen veckomeny
Personer
2-100 personer
Middagar
Du bestämmer
Pris från 199kr
FRAKT Gratis från 700kr
Leveransdagar: M T O T F L S
Linas ViktVäktarna
Personer
2-4 personer
Middagar
3-5 middagar
Pris från 659kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S
Kalorismarta kassen
Personer
2-4 personer
Middagar
3-5 middagar
Pris från 839kr
FRAKT 49kr
Leveransdagar: M T O T F L S
Betterfeast Viktmiskningspaket
Personer
1 person
Middagar
Matlådor i 7 dagar
Pris från 1179kr
FRAKT Gratis
Leveransdagar: M T O T F L S

Få stenkoll med en LCHF matkasse

Det är inte lätt att få koll på vilka livsmedel man kan äta när man går på LCHF diet. För att få till en riktig LCHF kost behövs en del kunskap om vilka livsmedel som ska undvikas med LCHF dieten. Och vad som istället kan ersätta de livsmedel som utgår. Med en LCHF matkasse får du hjälp av kunniga kockar och matinspiratörer, som knåpar ihop och prövar goda recept och matkombinationer som fungerar och håller dig mätt och belåten. LCHF matkasse kan hjälpa dig med LCHF kosten så att du inte går bet på effekten på grund av tidsödande research, receptletande efter LCHF recept eller tröttsamt sökande i affärerna efter rätt råvaror.

Vad är LCHF?

LCHF är en förkortning för low carb high fat, det vill säga lite kolhydrater och mycket fett. LCHF innebär att man håller en kost som innehåller mycket lite av kolhydratrika livsmedel som tex potatis, ris, pasta och bröd. Socker och söta råvaror som tex frukt minimeras i LCHF dieten. Kosten baseras istället på protein och fettrika råvaror, som tex kött, fisk, ägg, ost och feta mejeriprodukter. Grönsaker som växer ovan jord är med i LCHF kosten, men man har koll på vad som är kolhydratrika vegetabilier. Gärna ekologiska råvaror. Fettet och proteinet behövs för att ge mättnadskänsla och för att hålla energinivån stabil i kroppen. För många som prövar LCHF ökar mättnadskänslan och många upplever minskade blodsockersvängningar när socker och kolhydrater minskar. LCHF recept inkluderar animaliska råvaror som proteinkälla, så om du vill äta tex lakto-ovo vegetariskt minskar utbudet med animaliska produkter till ägg och mejeriprodukter i LCHF diet. LCHF matkasse baseras som regel på både kött, fågel och fisk för att ge en fullvärdig kost.

Snabb viktminskning med LCHF

LCHF dieten är populär som viktminskningsdiet och kan också fungera stabiliserande vid svängande blodsocker. Med LCHF försvinner snabbt en hel massa skräpmat som tex fikabröd, godis, läsk, snabbpizza och andra vetemjölsbaserade rätter. Bara detta kan leda till viktminskning. LCHF recept innehåller inga snabba kolhydrater, utan baseras på hälsosamma råvaror som håller mättnad under lång tid och stabiliserar blodsockret. Mycket socker och snabba kolhydrater riskerar också att öka sötsuget och begäret efter mer socker. LCHF kan ofta ge snabba viktminskningsresultat och mekanismerna bakom den viktminskningen förklaras bland annat med att kaloriintaget vid kolhydratrik kost är större än energiförbrukningen och att mättnadskänslan låter vänta på sig. Men för att få en bra balans i sin LCHF kost är också viktigt att komma ihåg att både protein och fett är energigivande och om den inte förbrukas hamnar energikontot ändå på plus. Så om man äter mer än man gör av med uteblir viktminskningen. För att få en hjälp med dina dagliga kostvanor utan att jaga LCHF recept och bygga upp stress kring mathållningen, kan matkasse LCHF vara en hjälpreda som håller dig inom ramarna för LCHF och samtidigt tillhandahåller goda och nyttiga LCHF råvaror, LCHF recept och spännande matkombinationer.

Innehållsförteckning
crossmenu